Loopbaanbegeleiding, Werkvloer

Werkstress? 3 tips om ervan af te komen

De dynamische bedrijfscultuur van tegenwoordig vraagt een hoop van je. Deadlines, projecten lange dagen, – en dan heb je ook nog een druk privéleven! Je wilt natuurlijk goed blijven presteren op je werk, maar soms heb je gewoon te veel hooi op je vork genomen. Kamp jij met werkstress? Doe de test en lees snel verder. Hoe zorg je ervoor dat je niet ten onder gaat aan je drukke baan? Om je werkstress de baas te blijven hebben we 10 tips voor je!

1.Verwachtingen bijstellen

Het voorkomen van stress heeft vaak te maken met (te) hoge verwachtingen. Zowel verwachtingen van jou als van je werkgever kunnen te hoog zijn, en je veel stress bezorgen. Vraag je bijvoorbeeld te veel van jezelf? Of heeft je leidinggevende je taken opgelegd die je echt niet af gaat krijgen binnen de tijd die je ervoor hebt gekregen? Stress gegarandeerd.
Als de verwachtingen die je van jezelf hebt te hoog zijn, kun je alleen maar teleurgesteld worden. Dit draagt natuurlijk niet bij aan je humeur. Daarom is het belangrijk dat je realistische verwachtingen schept, en communiceert over de verwachtingen die anderen van jou hebben.

2.Rust nemen

Zowel je lichaam als je brein hebben behoefte aan voldoende rust. Niet alleen je telefoon moet opladen na een lange dag aan het werk te zijn geweest – jij ook! Zorg er daarom voor dat je avonden niet te vol zitten. Een avond bankhangen of eens vroeg naar bed gaan, doet wonderen voor het verminderen van je stresslevel.

3.Voor jezelf zorgen

Naast rust nemen, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen. Denk bijvoorbeeld aan gezond eten, regelmatig sporten of voldoende water drinken. Al deze (kleine) dingen verminderen je werkstress en helpen jou om beter én met meer plezier te kunnen werken.
Niet alleen je lichaam heeft af en toe wat extra zorg nodig, ook je gedachten kunnen aandacht gebruiken wanneer je kampt met werkstress. Even je hoofd leegmaken of stilstaan bij die piekergedachten helpt je om stress los te laten weer fris op je werk te verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *